Predstavljen Vodič kroz EU strukturne fondove za MSP

31.07.2015

U sklopu završne svečanosti projekta „SMEPASS II – Pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu, faza II“, koji se provodio u sklopu Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007. – 2013. i bio je usmjeren na jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj, predstavljen je i Vodič kroz EU strukturne fondove za male i srednje poduzetnike.

Cilj vodiča stvaranje jest nadogradnja na standardne „Upute za prijavitelje“ koje se izrađuju i objavljuju uz objavu svakog natječaja za sufinanciranje iz izvora sredstava EU-a. Namjera je vodiča na ležerniji i neformalan način upozoriti na postojeće rizike, opasnosti, ali i prilike o kojima treba voditi računa u cjelokupnom procesu – pripreme za natječaj, izrade prijavne dokumentacije, prijave, praćenja procedure evaluacije, realizacije i ugovaranja sufinanciranja te provedbe samoga investicijskog projekta.

U vodiču se nastojalo, što je više moguće, konkretno prikazati potrebne korake u pripremi i prijavi projekata, ali treba naglasiti da je zbog posebnosti svakog natječaja (što pokazuju i navedeni natječaji objavljeni u posljednjih godinu i pol dana) nemoguće u cijelosti pokriti i jamčiti precizan prikaz svih elemenata na koje se može naići u natječajima koji će se objavljivati u predstojećim godinama.
Inače, projekt SMEPASS II sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 2,98 milijuna eura. Projekt je započeo danom stupanja Hrvatske u punopravno članstvo EU-a, a završio je 30. lipnja 2015. godine. Cilj je bila promocija savjetodavnih usluga malim i srednjim poduzetnicima te izravno pružanje besplatnih savjetodavnih usluga iz područja upravljanja kvalitetom i marketinga te razvoja proizvoda.

Tijekom dvogodišnje provedbe 152 male i srednje tvrtke primile su besplatne savjetodavne usluge iz 14 različitih područja marketinga, razvoja proizvoda ili upravljanja kvalitetom.

Vodič možete preuzeti OVDJE.

Izvor: http://euhorizont.bankamagazine.hr/

Korisni linkovi

Kontakt info

42 000 Varaždin
Trg Bana Josipa Jelačića 17
OIB: 74325081334
Tel: +385 (42)213 700
Fax: +385 (42) 200 720
Žiro račun: HR8823400091110220293

Osnivači

Grad Varaždin
ENTER KOPRIVNICA d.o.o.