Umjetnička radionica projekta VIBA Youth sufinanciranog od strane EU u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska – Hrvatska

Fotografije uz članak 8
30.05.2011

Posljednja radionica u sklopu projekta VIBA Youth održana je u subotu, 7. svibnja 2011. godine, u prostorijama Gradskog muzeja Virovitica i Likovnog kluba „Nikola Trick“. Projekt VIBA Youth je sufinanciran od strane EU u sklopu IPA prekograničnoga programa Mađarska – Hrvatska, a implementira ga Grad Virovitica u suradnji sa Gradom Barcsom i Razvojnom agencijom Sjever – DAN d.o.o. Na radionici je sudjelovao 21 sudionik (10 iz Grada Barcsa i 11 iz Grada Virovitice). Sudionici koji su prisustvovali radionici iz Grada Barcsa su: Viktória Palotai, Ágnes Molnár, Edina Endrődi, Dorina Andrasek, Nóra Toldy, Bianka Győri, Viola Cserverg, András Papp, Bálint Pintér, Enikő Gál, a sudionici iz Grada Virovitice su: Ines Akrap, Alisa Anadolac, Iva Foret, Sara Ivoš, Tina Jež, Lucija Košćak, Anja Majurec, Ana Moslavac, Lea Markovinović, Nela Pušić i Elena Šimotić.

Nakon otvorenja radionice sudionici su posjetili i obišli postav Gradskog muzeja Virovitica, a nakon toga im je održana prezentacija o teksturi, te su im prikazani motivi Grada Virovitice koje su na prvom dijelu radionice slikali tehnikom akrila i tempere.

U drugom djelu radionice sudionici su posjetili crkvu sv. Roka gdje je voditeljica radionice Ankica Fijala održala predavanje o baroku u Virovitici. Nakon predavanja sudionici su fotografirali detalje iz  Crkve te su ih ispred Likovnog kluba „Nikola Trick“ crtali tehnikom olovke.

Sudionici su jedni drugima prezentirali svoje radove koji su izloženi u prostorijama Likovnog kluba „Nikola Trick“. Voditeljica sudionika koja je ujedno predstavljala Grad Barcs bila je gospođa Maria Pessingne Asztalos, a voditeljica radionice od strane Grada Virovitice bila je gospođa Ankica Fijala, učitelj mentor za likovnu kulturu. Sudionici radionice su ispunili očekivanja voditeljice, a razmjena iskustava je neprocjenjiva što je dokazalo zadovoljstvo svih sudionika radionice.

Voditelj projekta od strane Grada Virovitice Alen Bjelica prije završetka radionice je sudionicima uručio certifikate za uspješno sudjelovanje na radionici.

Glavni cilj projekta VIBA Youth je omogućiti mladima iz prekograničnoga područja da se upoznaju, odnosno zajednički organiziraju razne kulturne, zabavne, sportske i ostale sadržaje koji ih zanimaju. Ukupna vrijednost projekta iznosi 100.270 eura, a implementacijski rok je 12 mjeseci s ciljanom dobnom skupinom mladih i djece od 10 do 30 godina.

Projekt uključuje 11 prekograničnih događanja, odnosno aktivnosti koje se provode kroz radionice i kampove. Kako je navedeno ovo je bila posljednja radionica u sklopu projekta VIBA Youth te će se do završetka projekta, 31. svibnja 2011. godine, održati dvije završne konferencije, po jedna u Barcsu i Virovitici, na kojima će se prikazati rezultati provođenja projekta i na kojima će sudjelovati svi partneri u projektu kao i voditelji radionica.

Dodatne informacije o projektu moguće je pronaći na internet stranici projekta www.vibayouth.com.hr.


Korisni linkovi

Kontakt info

42 000 Varaždin
Trg Bana Josipa Jelačića 17
OIB: 74325081334
Tel: +385 (42)213 700
Fax: +385 (42) 200 720
Žiro račun: HR8823400091110220293

Osnivači

Grad Varaždin
ENTER KOPRIVNICA d.o.o.