POZIV ZA SUDJELOVANJE U RADU RADNIH SKUPINA ZA KRUŽNO GOSPODARSTVO

Fotografije uz članak 1
22.10.2019
Poštovani! Razvojna agencija Sjever DAN d.o.o. i Grad Varaždin u suradnji sa europskim partnerima provode projekt financiran iz fondova Europske Unije naziva "CITYCIRCLE". Varaždin ovim projektom postaje prvi grad u Hrvatskoj koji će uvesti koncept „cirkularne ekonomije“- kružne ekonomije. Cirkularna ekonomija revolucionarno drugačije pristupa ukupnim gospodarskim procesima i to ne samo u domeni razvoja održive ekonomije i iskorištavanja resursa, već i dugoročno socijalno odgovornijeg i društveno uravnoteženijeg pristupa gospodarstvu.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane osobe da se uključe u provedbu projekta te svojom ekspertizom pomognu u što uspješnijoj provedbi projekta ili da u sklopu projekta od ekspertnih skupina unutar projekta sami nauče više o samim principima cirkularne ekonomije. Kroz suradnju sa domaćim, ali i internacionalnim organizacijama, fakultetima i poduzećima nadamo se da ćemo koncept cirkularne ekonomije uspješno strateški implementirati u Grad Varaždin.

Tijekom projekta postavit će se međunarodni lanac dionika za lakši transfer "know-howa" i to kroz radne skupine unutar sljedeća tri sektora:

  1. A) Energetika i okoliš
  2. B) Poljoprivreda i bioekonomija
  3. C) Javno zdravstvo

Gradovi u kojima se, uz Varaždin, provodi "CITYCIRCLE" projekt su Košice (SK), Kranj (SLO), Udine (ITA) i Dornbirn (AUT), dok su ostali, ekspertni projektni partneri Tehničko sveučilište u Košicama, Energetska agencija "Friuli Venezia Giulia", E-zavod (zavod za projektno savjetovanje, istraživanje i razvoj cjelovitih rješenja), Sveučilište primijenjenih znanosti u Vorarlbergu te Bwcon (vodeći inovacijski i tehnološki centar Baden Württemberga) što osigurava podršku eksperta tijekom cijele provedbe projekta.

Nadamo se da ste zainteresirani pridružiti se provedbi ovog projekta. Ukoliko jeste slobodno nas kontaktirajte do petka (25.10.2019. godine) na neki od navedenih e-mailova:

miljenko.ernoić@dan.hr ili nikolina.zigmund@dan.hr

Srdačan pozdrav!

Zlatan Avar

Zamjenik gradonačelnika

U Varaždinu, 22.10.2019.

Korisni linkovi

Kontakt info

42 000 Varaždin
Trg Bana Josipa Jelačića 17
OIB: 74325081334
Tel: +385 (42)213 700
Fax: +385 (42) 200 720
Žiro račun: HR8823400091110220293

Osnivači

Grad Varaždin
ENTER KOPRIVNICA d.o.o.